O ZI LA FERMA AGRICOLĂ

Activități de o zi a unei clase la o fermă agricolă

• Prin acest proiect oferim tuturor claselor șansa de-ași proba abilitățile , prin implicarea în activități de o zi în munca cotidiană a fermierilor la o fermă din județul Satu Mare.
  • Proiectul are ca scop stârnirea interesului elevilor față de o meserie (tradiţională) prin încercarea / exersarea acestuia, educarea viitorilor consumatori pentru o hrană sănătoasă, produsă local, stimularea tinerilor să devină adulți responsabili și dobândirea de noi cunoștințe referitoare la protecția mediului.

ACTIVITATILE PROIECTLUI

• Implicarea elevilor în activități de o zi, reale, practice în munca fermierilor, antrenarea lor în activități cât mai variate și bogate în conținut.
  • Urmărirea cunoașterii modelelor de agricultură modernă, dar şi cea tradiţională.
  • Folosirea utilajelor agricole, cultivarea legumelor şi a fructelor, creşterea animalelor, folosirea utilajelor şi a reţetelor din industria alimentară.
  • Recoltarea și degustarea produselor finite specifice fermei (de ex. cules de mere, de struguri, de porumb, etc.)
  • Procesarea materiilor prime în produse finite în funcție de sezon (lactate, conserve, mezeluri, ulei, vin, etc.)
  • Pregătirea mesei pentru întreaga clasă, pentru ziua curentă.
  • Preocuparea tinerilor cu noile tendinţe pt. un viitor durabil (protecţia mediului, biotehnologie, cooperare în reţea / în breaslă)

Înscrierea:

Se poate face personal de către profesorul coordonator la sediul fundației sau online, prin înscrierea în calendarul programului.

Prin inscrierea online se acorda o saptamana pentru confirmarea locului rezervat printr-o intalnire personala intre professor si coordonatorul programului.

Pentru a rezerva o dată în calendarul online, completați fișa de mai jos, trimiteți iar rezervarea Dvs. va fi procesată.

Aceste activități răspund și programului propus de Ministerul Educației , “ Școala altfel” și doresc implicarea tuturor elevilor și a cadrelor didactice din ciclul primar, gimnazial, liceal si profesional din județul nostru. Profesorilor li se elibereaza adeverință de participare la programe extracurriculare.

Informatii suplimentare: Coordonator proiect: Boros Hermina (mobil: 0760-723-224)