Programul Raza Speranţei este de 15 ani alături de copiii cu cancer si familiile lor, oferindu-le asistență spirituală și materială

♥  Specificul activității programului constă în:
  ⇒ susținerea familiilor aflate în situații de criză (informare şi consiliere medicală şi psihologică de urgenţă; ajutor financiar și logistic în realizarea deplasării la clinici din țară şi străinătate)
  ⇒ procurarea medicamentelor adjuvante tratamentului
  ⇒ organizarea unor programe și evenimente cu trăiri emoționale, benefice recuperării copiilor bolnavi și familiile lor (tabere și excursii de reabilitare, aniversarea zilelor de naştere, diferite sărbători)
  ⇒ cazarea aparţinătorilor în locuinţa fundaţiei în Cluj Napoca
  ⇒ clubul părinților (grup de suport psihologic)
  ⇒ contribuie la echiparea Oncologiei Pediatrice din Cluj Napoca cu instrumente şi accesorii specializate, la îmbunătățirea calităţii serviciilor, precum și la crearea unui mediu adecvat pentru vindecare

♥  De-a-lungul existenţei programului în 15 ani, 150 de copii bolnavi și familiile lor au primit ajutor în situaţii de criză

♥  În momentul de faţă  sunt 25 de copii din judeţul Satu Mare, diagnosticaţi de boli maligne şi leucemie în contact cu programul Raza Speranţei; unii sunt sub tratament, în timp ce alţii sunt în perioada post-observație a bolii. Programul sprijină 20 de copii din județele învecinate.

♥  În realizarea programului un rol important îl au:voluntarii, care de-a lungul anilor au contribuit cu idei la dezvoltarea programului și punerea în aplicare a acestuia, precum și sătmărenii, care sprijină cu entuziasm programul cu donaţii sau prin oferirea impozitului anual pe venit (2%), ceea ce este esenţial în sustenabilitatea activităților

Realizări din 2% în anul 2016:

• am contribuit în mod eficient la organizarea logistică al tratamentului unei fetițe sătmărene în Franţa, şi al unui băiat sătmărean în Belgia
  • împreună cu familiile afectate și o mulțime de elevi și profesori voluntari am oferit diverse pachete de sărbători, care au bucurat copiii internaţi la Oncologia Pediatrică din Cluj, totodată am trimis pachete cadou copiilor bolnavi din alte judeţe
  • am reuşit să contribuim la dotarea Spitalului Judeţean din Satu Mare – Secţia de Ortopedie şi Unitatea de Primire a Urgenţelor

Obiectivele anului 2017 privind activitatea Programului Raza Speranţei:

Să putem trimite cât mai mulţi copii, împreună cu familiile lor  în tabăra din Sárospatak / Ungaria, care va fi organizată  între 3 și 10 iulie 2017
Să putem îndeplini dorințele îndrăzneţ ale copiilor bolnavi de cancer prin proiectul Silver Box (să putem face copii mai fericiţi, fericirea fiind un element esenţial în procesul de vindecare a acestora)
Să îmbunătățim condițiile necesare (vindecării) de locuit ale copiilor bolnavi: mediu steril, climatizare optimă, mobilier adecvat

Ce paşi trebuie să urmăriţi dacă vreţi să oferiţi 2% din impozitul datorat statului, programului Raza Speranţei?

Dacă doriţi să ne sponsorizaţi, şi vreţi ca asta să nu vă coste bani, profitaţi de posibilitatea oferită de lege, pentru a sprijini cu 2% din impozitul pe venitul global, împreună cu noi, copiii bolnavi de cancer!

Fiecare dintre noi contribuie la bugetul de stat, plătind impozitul pe venit. Avem însă şi libertatea de a decide ce se va întâmpla cu 2% din acest impozit deja plătit, putându-l direcţiona către organizaţii nonguvernamentale.
Dacă v-aţi decis, ca  2% din impozitul pe venit să fie direcţionat către programele noastre destinate copiiilor suferinzi de boli maligne "Raza Speranţei", vă sugerăm să urmaţi instrucţiunile de mai jos!

1. A) Dacă aţi obţinut în anul 2016 venituri numai din salarii (de la unul sau mai mulţi angajatori)

A1. Completaţi formularul 230 (Cerere privind destinaţia sumei reprezentând pănâ la 2% din impozitul annual)

A2. Puteţi alege:
           a) depuneţi personal formularul completat la Administraţia fiscală,  de care aparţineţi
           b)depuneţi formularul completat la sediul fundaţiei noastre şi noi îl vom preda  Administraţiei fiscale

2.
          B) Dacă aţi obţinut în anul 2016 venituri din alte surse
(drepturi de autor, chirii etc.)

B1. Completaţi formularul 200 . Formularul puteţi să-l descărcaţi de pe site-ul fundaţiei, imprimaţi-l şi completaţi-l cu datele Dvs.

B2. Puteţi alege:
         a) depuneţi personal formularul completat la Administraţia fiscală,  de care aparţineţi
         b) depuneţi formularul completat la sediul fundaţiei noastre şi noi îl vom preda  Administraţiei fiscale

Important !!!! În cazul în care doriţi, vă putem ajuta la completarea formularului.Termen de depunere: 25 mai 2017
Vă mulțumim pentru sprijinirea copiilor bolnavi,ajutându-i astfel la vindecare!Să păstrăm vie speranța!