Pașaportul Competențelor

Pasaportul competentelor

Programul – Pașaportul competențelor

Depistarea valorilor personale la copii și tineri
Programul Pașaportul Competențelor este un instrument educativ prin care copiii și tinerii sunt invitați să acumuleze cât mai multe dovezi despre aptitudinile, capacitățile, competențele pe care le posedă sau pe care le-au dobândit pe parcursul anilor școlari.

Oferim elevilor din clasele I-XII un pachet de activități interactive pentru identificarea si conștientizarea

• abilitaților
  • competențelor
  • aptitudinilor
  • valorilor
  • motivațiilor
  • înclinațiilor
  • intereselor profesionale

necesare în explorarea oportunităților educaționale și profesionale.

Scopul activităților constă in conturarea identității vocaționale a elevilor, astfel încât aceștia să facă propriile alegeri privind educația, formarea, locul de muncă, fără presiunea sau influența anturajului, să fie clar orientați și să-și urmărească visele proprii, atât în viața de zi cu zi, cât și în viața profesională.

Activitățile vor fi desfășurate pe parcursul unui an școlar și sunt invitate colective de clase întregi. Cursurile de formare care stau la baza îndeplinirii scopului proiectului se vor dura cca. 1 oră de 2 ori pe lună pentru fiecare colectiv de clasă înscrisă.

La finalul cursurilor de formare Fundația Hans Lindner elaborează tuturor elevilor participanți un portofoliu, numit Pașaportul competențelor, care va conține evaluările, rezultatele, documentele de evidențiere a competențelor pe seama cărora tinerii pot pune bazele unei alegeri conștiente a profesiei.

Profesorii interesați sunt rugați să contacteze responsabilii proiectului: Cristina Ionescu (0731 008168), Márk-Nagy Ágota (0760 723287