Despre noi

Fondatorii

Fundația Hans Lindner din Satu Mare a fost fondată de către domnul Hans Lindner și familia sa din Bavaria, în anul 1997 cu scopul de a ajuta tinerii (în depăşirea dificultăţilor şi mărirea şanselor de autogestionare a vieţii proprii) și de a interveni cu soluții umanitare şi practice pentru cei aflați în nevoie. În afară de fundația din Satu Mare, s-au mai fondat fundații în Germania  și Uganda , a căror scopuri şi priorităţi deservesc nevoile acelor regiuni.

Inițial, fundația și-a însușit programe sociale, caritabile, destinate celor care au părăsit sistemul de protecţie socială, naţională (Casa Maria, Program familial), care trăiau la periferii sau în sărăcie extremă (GoStart, Program mame), celor fără adăpost (Adăpost de noapte), copiilor bolnavi grav oncologici și familiilor lor (Raza Speranței).

În urmă cu douăzeci de ani, datorită șomajului ridicat din Satu Mare, fundația a căutat să faciliteze crearea de locuri de muncă (Programul Hospitanten pentru debutanţii în antreprenoriat) și locuințe adecvate pentru reușită și start în viață (construirea a 200 de locuințe sociale).

Situația actuală este alta. Pe lângă aceste programe sociale, fundația și-a mai construit o aripă cu programe educative și de dezvoltare pentru susținerea unui mod de viață echilibrat în rândul tinerilor. Astfel aceștia sunt îndrumați în alegerea conștientă a unei meserii, pregătindu-se astfel din timp pentru accesarea piaței muncii.

Ateliere practice de tip gospodăresc, vizite la ferme și firme, practici și ucenicii sunt o parte din instrumentele cu care operăm pentru a porni un proces de cunoaștere a propriilor abilități, limite, valori, deprinderi, interese și convingeri în rândul tinerilor.

Aceste tipuri de programe sunt construite ca și programe alternative în completarea programului școlar și de orientarea profesională al elevilor.

Totodată fundația organizează diferite cursuri pentru adulți și oferă consiliere în inițiere afaceri, cooperează intens cu autorități și instituții locale, ONG-uri și agenți economici din toate domeniile.

Purtăm grija. Natural.

Fundația pune un accent deosebit pe mentalitatea de viață conştientă, responsabilă și durabilă. Ideea esențială este a purta grijă. Grija pentru lumea creată, oameni și mediu, pământul și bunăstarea animalelor (agricultură), producția și comerţul alimentelor naturale, promovarea produselor locale, alegerea unui mod de viață sănătos, armonic, format conștient.

Scopul este de a oferi tinerilor o perspectivă realistă asupra planificării vieții, de a dobândi experiență, de a cunoaște îndeaproape condițiile locale, actorii sociali și economici, de a participa la ateliere și activități practice și promovând astfel prosperitatea locală.

Fundația are în plan formarea fermierilor / agricultorilor, asemănător cu formarea duală din Germania. În același timp, fundația lucrează la înființarea de grădini de exercițiu, grădini comunitare și o fermă de exercițiu. Acestea nu numai că ajută la formarea profesională, ci îi ajută pe tineri să învețe să coopereze, să fie multilaterali, să fie mai puțin vulnerabili și să prevină și să remedieze crizele sociale. Credem că tinerii pot să se realizeze acasă în Satu Mare!

Parteneri cooperanți sunt: Lindner SRL, Topagrar SRL, Schwabenhof SRL și mulți antreprenori din județul Satu Mare, respectiv LandLuft SRL din Bavaria .

Echipa fundaţiei

Koczinger Tibor
Koczinger TiborDirector - 0722 354 067tibor@fundatiahanslindner.ro
Cristina Ionescu
Cristina IonescuPsiholog - 0731 008 168cristina@fundatiahanslindner.ro
Kodra Levente
Kodra LeventeAdministrator Imobile - 0754 436 243levente@fundatiahanslindner.ro
Lázin Angéla
Lázin Angéla Responsabil financiar - 0722 737 093angela@fundatiahanslindner.ro
Pop Alexandra
Pop Alexandra Coordonator proiect - 0728 873 235alex@fundatiahanslindner.ro
Tătar Diana
Tătar DianaResponsabil relatii cu publicul - 0261 715 136office@fundatiahanslindner.ro
Marci Szulczer
Marci SzulczerMaistru ateliere - 0261 715 136marci@fundatiahanslindner.ro
Boros Beáta
Boros BeátaCoordonator proiect - 0735 871 207beata@fundatiahanslindner.ro
Boros Hermina
Boros HerminaCoordonator proiect - 0760 723 224hermina@fundatiahanslindner.ro
Szűcs József
Szűcs JózsefResponsabil probleme sociale- 0722 564 046jozsi@fundatiahanslindner.ro
Copyright © 2022. Fundatia Hans Lindner. | Str. Ceahlaului nr. 38 | Localitate : Satu Mare 440043 | Tel.:/Fax:+40 261-715136,+40 361-404470

Search

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii