Mit kell tennie, ha a Reménysugár programot szeretné jövedelemadójának 2%-ával támogatni?

Ha szeretne úgy támogatni bennünket, hogy ez ne kerüljön Önnek pénzbe, éljen törvény adta lehetőségével és támogassa személyi jövedelemadója 2%-ával a rákbeteg gyerekeket!

A személyi jövedelemadót mindannyian fizetjük, ha van törvényes munkahelyünk és ebből fakadó jövedelmünk. Ugyanakkor lehetőségünk is van arra, hogy ebből a befizetett adóból éves szinten 2%-ot egy közhasznú alapítvány felé irányítsunk, anélkül, hogy ez Önnek bármilyen többletpénzébe kerülne.

Lépések, amiket Önnek kell tennie:
Ha Ön úgy dönt, hogy ezt a 2%-ot alapítványunk “Reménysugár” programja által támogatott daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek szánja, akkor a következőket kell tennie:

• A) Ha  Önnek 2016-ben egyedüli jövedelme a fizetése volt (egy vagy több munkáltatótól)

A1. Töltse ki a 230-as űrlapot (kérvény az éves adó 2%- nak rendeltetését illetően) az Ön adataival!  Az űrlapot itt találja (töltse le , nyomtassa ki, töltse ki az Ön adataival !!!).

A2.. Ön választhat:

a) Személyesen beadja a kitöltött űrlapot az adóhivatalba (Administraţia fiscală), amelyikhez tartozik
vagy
b) Beadja a kitöltött űrlapot alapítványunk székhelyére és mi továbbítjuk az adóhivatal (Administraţia fiscală) felé.

Fontos!!!! Ha igényli, mi is segíthetünk kitölteni az űrlapot.

• B) Ha Önnek 2016-ben más jövedelemforrása volt (jogdíj, bérbeadás, stb.)

B1. Töltse ki a 200-as űrlapot (adóbevallás a 2016-es évre)!Az űrlapot itt találja.

B2. Ön választhat:

vagy
b) Beadja a kitöltött űrlapot alapítványunk székhelyére és mi továbbítjuk az adóhivatal (Administraţia fiscală) felé.

Fontos!!!! Ha igényli, mi is segíthetünk kitölteni az űrlapot.

A beadási határidő: 2018 május 15.

Köszönjük, hogy támogatja a beteg gyerekeket, ezzel is elősegítve gyógyulásukat!

Tartsuk együtt életben a reményt!

A Reménysugár program 16 éve segíti az onkológián kezelt gyerekeket és azok családjait

A Reménysugár program tevékenységei:

• a krízishelyzetben lévő családok segítése(orvosi és pszichológiai tanácsadás felé való irányitás; anyagi és szervezési segítség az országos és külföldi szakklinikákba való eljutás érdekében)
  • élményprogramok, események szervezése (rehabilitációs táborok, kirándulások, ünnepek)
  • a beteget kisérő hozzátartozóinak elszállásolása az alapítvány Kolozsvári lakásában
  • lelki segítőcsoport /szülőklub
  • a kolozsvári gyermekonkológia speciális műszerekkel és hasznos kiegészítőkkel való felszerelése, szolgáltatásaik minőségének javítása, valamint a gyógyuláshoz elengedhetetlen környezet megteremtése
  • A program fennállásának 16 éve alatt 150 beteg gyerek és családja kapott segítséget
  • Szatmár megyéből jelenleg 26 daganatos betegséggel, illetve leukémiával diagnosztizált gyerek és fiatal áll kapcsolatban a Reménysugár programmal, egyesek kezelés alatt, míg mások a betegség utáni megfigyelés, rehabilitáció időszakában vannak. A szomszédos megyékből 20 gyereket támogat a program.

A program KIZÁRÓLAG adományokból működik!!!!!

A megvalósításokban jelentős szerepe van:

• - Az önkénteseknek, akik hozzájárultak mind az ötletek felvetésével a program fejlesztéséhez, mind azok gyakorlatba ültetéséhez.
      - A  szatmáriaknak, akik lelkesen és kitartóan támogatják a programot adományokkal vagy éves jövedelemadójuk 2%-val, mely meghatározó a tevékenységek fenntarthatósága szempontjából.

2017 évi  megvalósításaink a befolyt 2 %-összegből:

• A Reménysugár Program anyagi segítséggel járult hozzá egy szatmári beteg fiatal műtétjéhez egy Budapest-i klinikán.
  • Egy “álomkirándulást” szervezett a németországi Legoland-be a támogatott családoknak és gyerekeiknek.
  • Mint minden évben, 8 gyermek és családja részt vehetett egy Sárospatakon szervezett táborban Magyarországon, ahol 85 magyarországi és ukrajnai “sorstársukkal” találkozhattak.
  • A Reménysugár program sok önkéntes diák és tanár közreműködésével rengeteg csomagot és sugárzó örömöt vitt a kolozsvári gyermekonkológián kezelt gyerekeknek az ünnepek alkalmával.
  • Szatmári szponzorok segítségével valósítottuk meg a karácsonyi KIVÁNSÁGDOBOZ elnevezésű akcióinkat, amely  a beteg gyerekek kívánságait teljesítette.

A Reménysugár program 2018 évi célkitűzései:

• A Daganatos Gyerekek Nemzetközi Napjának alkalmából látogatást tervezünk a Kolozsvár-i Gyermekonkológián
  • A Kolozsvár-i alapítványi lakás megújítása, amely a kezelés alatt álló gyerekek hozzátartozóinak elszállásolását segíti
  • A KIVÁNSÁGDOBOZ akcióink folytatása
  • A Sárospatakon megszervezendő élménytáborba minél több gyereket és azok családjait szeretnénk eljuttatni
  • A beteg gyerekek életkörülményeinek javítása : steril környezet, klimatizáció, bútorzat, stb.